28 mar 18:08
wynik:
28 mar 18:14
wynik:
28 mar 18:21
Ted:
co chcesz tu liczyć

? −
28 mar 18:35
wynik: pochodną
28 mar 18:40
wynik: i nie chcę ale muszę
28 mar 18:40
nick: nie wiem z jakiego wzoru tyle tego jest że hejjjjj jej ej
28 mar 18:42
Ted:
... na pochodną z ułamka −
28 mar 18:47
nick: a możesz podać ten wzór
29 mar 10:25
29 mar 10:26
29 mar 10:27
nick: dzięki link bardzo się przydał
| | 1*(1−x)−(1+x)*−1 | | 1−x+1+x | | 2 | |
f'(x)= |
| = |
| = |
| |
| | (1−x)2 | | 1−2x+x2 | | x2−2x+1 | |
tak będzie?
30 mar 14:47
Beti: tak
30 mar 15:38