równania
xenia..: witam proszę bardzo o pomoc w zadaniu nie mam pomysłu na roziwązanie
| | x − 3 | | 1 | |
Rozwiązaniem równania |
| = |
|
|
| | 2 + x | | 2 | |
Odpowiedzi jakie mogą być to
28 mar 17:52
Ajtek: Mnóż na krzyż

.
28 mar 17:57
xenia..: Czy mógłbyś pokazać mi to na innym przykładzie bo nie bardzo rozumiem
28 mar 18:01
28 mar 18:02
xenia..: jakoś nadal nie rozumiem

Proszę o pomoc !
28 mar 18:12
ZKS:
Najpierw dziedzina dopiero mnóż.
28 mar 18:13
xenia..: jaka dziedzina? pomóżcie mi to rozwiązać
28 mar 18:20
psik: x różne od −2 ( w mianowniku nie może być 0, czyli 2 + x ≠ 0 )
potem na krzyż czyli (x + 2) * 1 = 2 ( x − 3 )
x + 2 = 2x − 6
przenosisz na drugą stronę zmieniając znak:
x=8
koniec.
28 mar 18:22
xenia..: prosze podajcie mi całe rozwiązanie
28 mar 18:37
kamill: no wezcie pomozcie bo dostane jedynke, jedyne zadanie z 20 ktorego nie potrafie zrobic help !
28 mar 18:57
kamill: jebcie sie bo juz mam zrobione
28 mar 19:01