matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ułamek 815 przedstaw w postaci sumy dwóch ułamków o licznikach równych 1.
Fifi:
Ułamek
8
15
przedstaw w postaci sumy dwóch ułamków o licznikach równych 1.
28 mar 17:40
ZKS:
8
1
1
A + B
=
+
=
15
A
B
AB
{A + B = 8 {AB = 15 Dokończ.
28 mar 17:43