matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
tyryryry:
całka: ∫e do potęgi pierwiastek 3 stopnia z x dx=
28 mar 17:12
Krzysiek:
podstawienie: t=
3
√
x
czyli t
3
=x dx=3t
2
dt i 2 razy przez części
28 mar 17:14
tyryryry:
dzieki
28 mar 17:26