matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
1:
Rozwiąż równanie sin
4
x + cos
4
x=
7
8
zamieniłem sin na cos ale jakiś dziwny wynik mi wyszedł prosiłbym o pomoc...
28 mar 17:04
DSGN.:
7
(sin
2
+cos
2
)
2
−2sin
2
cos
2
=
8
7
1 − 2sin
2
cos
2
=
a dalej mysl jak bd kłopot to daj znać
8
28 mar 17:09