funkcja kwadratowa
kacper: Jeżeli mamy taką funkcję −3x2+3 to jak ją zamienić aby powstał wyraz B, aby można było
wyliczyć deltę ? Wiem, że jak nie ma to jest 0 ale nie wiem jak to dokładnie zapisać. Proszę o
pomoc. Matura za 40 dni.
28 mar 16:42
Aga1: a=−3, b=0, c=3
28 mar 16:45
kacper: Rozumiem Aga dziękuję. Ale jak będzie wyglądał ten zapis? −3x2 +0 czy −0 ?
28 mar 16:46
Aga1: Obojętnie y=−3x2
y=−3x2+0+0, (ale zer przy dodawaniu nie pisze się)
a=−3, b=0, c=0.
Nie wiem, czy o to Ci chodziło.
28 mar 16:56