matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartość wyrażenia
xxxxxx:
1
a)5 log
4
2+
log
4
8
3
b)(2 log
3
9−log
3
3)(2 log
6
12−2 log
6
2)
3 log10−log40
c)
2 log25−3 log125
28 mar 16:13
Aga1:
a) log
4
2
5
+log
4
3
√
8
=log
4
32*2=log
4
64=3
28 mar 16:58