matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągii
Ola:
Suma dwudziestu początkowych kolejnych liczb naturalnych, ktore przy dzieleniu przez 4 dają resztę 1 wynosi?
28 mar 14:54
Ajtek:
a
1
=1 r=4 a
20
=a
1
+19r
a
1
+a
20
Sn=
*20
2
28 mar 14:57