matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
niewlasciwa
zad:
x
całka ∫
dx wyszli mi =[−xe
−x
+e
−x
]
∞
0
=0+0−0+1?
e
x
od∞ do 0
28 mar 14:39
Krzysiek:
wtedy by Tobie wyszło: 0+0−0−1 =−1 jednak zamiast: [−xe
−x
+e
−x
] powinno być: [−xe
−x
−e
−x
] i wtedy całka oznaczona wychodzi 1
28 mar 14:58