matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań z wart. bezwzględną
Magda:
Rozwiąż
układ
równań z wartością bezwzględną. y−2x+1=0 y+x−1=0
28 mar 13:57
ewa:
gdzie ta wartość bezwzględna?
28 mar 13:59
Magda:
Przepraszam, nie to przepisałam. y−2x+1=0 y−|x|−1=0
28 mar 14:01