tangens jest równy
Misiex: | | 1 | |
Jeśli dla kąta ostrego sinα= |
| to tangens równa się  ? niby proste ale nie wychodzi mi |
| | 3 | |
prosze o pomoc
28 mar 13:28
28 mar 13:30
Misiex: | | 1 | |
tylko że w zadaniu mam podac odpowiedz sa takie warianty A tgα= |
| B tgα=2 C tgα=√2/4 |
| | 2 | |
3
√2/2
28 mar 13:49
Misiex: pomoże ktos
28 mar 14:11
Ajtek: Policz cosinusa ze wzoru, który podałrm, pokaż obliczenia.
28 mar 14:15
Misiex: raczej nie dobrze to policzyłem ale nie mam pomysłu kompletnie jak to zrobić
28 mar 14:35
Ajtek: cosx=√1−(13)2=...
28 mar 14:37
Misiex: p{1−{1{3}
28 mar 15:33
Ajtek: cosx=√1−(13)2=√1−19
28 mar 15:34
Ajtek: =√89
28 mar 15:35
28 mar 15:36
Misiex: √1−16
√56
tak mam to liczyć bo naprawdę nie mam pojęcia jak to zrobić
28 mar 15:37
Misiex: a sory nie odświeżyłem
28 mar 15:37
Misiex: tylko ze takiej odpowiedzi nie ma
28 mar 15:40
28 mar 15:40
Misiex: wiem wiem ale w treści są 4 odpowiedzi i nie ma w niej tej której udzieliłeś
28 mar 15:41
Ajtek: masz policzony cosx, sinx masz w treści podany:
28 mar 15:41
Misiex: dzięki w końcu udało mi sie rozwiązać
28 mar 15:55
Ajtek:
28 mar 15:56
Perki92: odp A bedzie..
28 mar 19:34