Rozwiąż algebraicznie i graficznie układ równań
Marios: Rozwiąż algebraicznie i graficznie układ równań; (2x+5)2−30=4x+6 5y−4=7x
28 mar 11:49
Beti:
1) 4x2+20x+25−30 = 4x+6
2) 5y−4 = 7x
1) 4x2+16x−11 = 0
2) 5y−4 = 7x
1) oblicz Δ−tę, x1 i x2 a potem podstaw do równania 2)
28 mar 11:52
Marios: nie wiem jak to zrobić proszę pomóc mi tę rozwiązanie zrobić
28 mar 11:57
asdf: 1)
(2x + 5)
2 − 30 = 4x + 6
4x
2 + 20x − 5 = 4x + 6
5x
2 + 16x − 11 = 0
a = 5
b = 16
c = − 11
Δ, x
1, x
2, p, q, a > 0
funkcja kwadratowa

układ współrzędnych − rozwiązanie graficzne
2)5y − 4 = 7x
5y = 7x + 4
to jest funkcja liniowa, liczysz f(1), f(2), robisz prostą przez te 2 punkty na ukł. wsp.
28 mar 12:12
Marios: jak mam to podstawić x1 i x2
28 mar 12:13