matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc :)
Kaśka:
wciagu arytmetycznym a1=−4 a7=26 wyznacz wzor ogolny ciagu i obilicz a30
14 kwi 20:13
Basia:
a
n
= a
1
+ (n−1)r zapisz a
7
, podstaw dane i wylicz r potem zapisz a
30
, podstaw dane i policz
14 kwi 20:19