matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole ograniczone elipsą
zad:
16x
2
+y
2
=16
28 mar 10:00
M:
9 lut 15:07
M:
29 lip 06:07
Min. Edukacji:
4π
https://www.medianauka.pl/pole-i-obwod-elipsy
29 lip 12:13
Mila:
16x
2
+y
2
=16 /:16
x
2
y
2
+
=1
1
4
2
a=1, b=4 P=π*1*4 =4π jak napisał Min.
8 sie 22:22