matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CIAG ARTMETYCZNY
FRYTA70:
Liczby X,Y,19 w podanej kolejnosci tworza ciąg arytmetyczny,przy czym x+y=8. oblicz X i Y
28 mar 08:12
lisek:
Z własności ciągu arytmetycznego wynika:
x+19
y=
2
x+y=8 rozwiązać układ z dwiema niewiadomymi
28 mar 08:22