matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiedząc, że a jest liczbą dodatnią i spełnione sa warunki
Xenia:
b
c
Wiedząc, że a jest liczbą dodatnią i spełnione sa warunki
=2 oraz
=3
a+c
a−b
zapisz rosnąco liczby a,b,c
28 mar 00:02
Eta:
c,a,b
28 mar 00:05
Kleo:
a dlaczego tak?
28 mar 00:06
Eta:
Zapisz liczby b i c za pomocą "a" >0 korzystając z danych równości
8
3
a , b=
a , c= −
a
7
7
zatem rosnąco mamy :
c, a, b
28 mar 00:08