PILNA POMOC
Zielona94: Prosze Was o pomoc...
1) jak wylicza sie 4 wierzcholek majac do dyspozycji 3
2) podaj wspolrzedne srodka i dlug.promienia okregu opisabego rownaniem
a) x2 +y2−2x+4y−4 =0
b) (x+3)2 + y2= 5
3)napisz rownanie okregu ktorego srednica jest odcinek A (−3,5) i B (−1,−3)
4) okresl miare kata alfa znajac jego f.trygonometryczna
a) cos alfa = 0,6 b) tg alfa = 2
27 mar 22:11
Zielona94:
27 mar 22:37
Ted:
1) ... czwarty wierzchołek czego

?
2a)
x
2−2x+1+y
2+4y+4−9=0
(x−1)
2+(y+2)
2=9 ... więc S=(1, −2) ... r=3
27 mar 23:04
Ted:
3)
Środek odcinka AB będzie środkiem okręgu a promień równy połowie długości tego odcinka
27 mar 23:06
Zielona94: Rownolegloboku to do 1
27 mar 23:16
Zielona94: Poza tym skad Ty wziales to 9 w tym a..xd
28 mar 00:26