1.
a) 3(x+1)2+(x−4)3=101+(x−3)3
b) x+(1+x)√5≥1
c) x2−6x−27<0
d) 68−x2 >0
e) 9x3+18x2−16x−32=0
f) (x2+x−6)2=196
g) 1x+xx+2=1
h) x3−5x−4=0
i) 5x3+525=0
2.
a) 25(x−1)2−9(x+2)2=0
b) x√2−3=x−1
| 2x+1 | 2x+3 | 1 | ||||
c) | − | ≤ | ||||
| 3 | 2 | 6 |
| −16 | ||
f) | >0 | |
| 81−16x2 |
| 2 | ||
h) 6x − | =1 | |
| x−1 |
| x+2 | x | |||
j) | * | =0 | ||
| x | x+2 |
| ⎧ | xy=−1 | ||
| a) | ⎩ | 2x+y=1 |
| ⎧ | x2−4x+y=0 | ||
| b) | ⎩ | x(x−4)−y=0 |
jak dla mnie, to za mało tych zadań
Czyli mogę liczyć na pomoc? ;>
Popatrz na zad lulu nie może pojąc ,może Ty wyjaśnisz.