matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Paula:
Dla jakich wartosci parametru a miejscem zerowym funkcji jest f(x)=(a+5) x+6 jest liczba −1
27 mar 20:04
M:
9 lut 17:15
Jolanta:
x=−1. y=0 0=(a+5)(−1)+6 O=−a−5+6 a=1
9 lut 17:31