Pomoże ktoś bo całkowicie tego nie ogarniam .. ;/
Sengo: 1. Jeden z boków rombu ABCD zawiera się w prostej o równaniu x+5y+6=0. Wiedząc że A=(−1,−1)
oraz że środkiem symetrii rombu jest punkt S=(1,1) wyznacz powstałe wierzchołki rombu. Oblicz
pole i obwód rombu.
2. Zbadaj czy trójkąt o wierzchołkach !=(4,−3) B=(2,5) c=(−2,4) jest prostokątny. Oblicz pole i
napisz równanie okręgu opisanego na tym trójkącie
3.Napisz równanie okręgu o środku w punkcie S=(−3,4) i przechodzącego przez początek układu
współrzędnych
4. W kwadracie ABCD dane są B=(0,−7) D=(−2,1). Napisz równanie prostych zawierających przekątne
kwadratu oraz równanie okręgu opisanego na kwadracie.
27 mar 19:42
27 mar 19:44