matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fukcja homograficzna
Ewelina:
−4x−5
dana jest fuknkcja o wzorze f(x) =
x+2
a)naszkicuj jej wykres b)omów własności tej funkcji
27 mar 19:25
Ewelina:
27 mar 19:28
krystek:
−4(x+2)+3
3
f(x)=
=−4+
x+2
x+2
27 mar 19:32
krystek:
3
y=
przesuwasz o wektor[−2,−4]
x
27 mar 19:32