pytanie?
rewt: dlaczego 1010*1010 = 10010?
27 mar 18:52
rewt: chodzi mi o to dlaczego nie moge wziąć 1010+10 ?
27 mar 18:53
xmateox: Ależ mozesz
27 mar 18:55
Beti: możesz

tutaj są takie same podstawy i takie same wykładniki, więc możesz zastosować prawo mnożenia
potęg o takiej samej podstawie
lub prawo mnożenia potęg o takim samym wykładniku.
27 mar 18:55
Eta:
1010+10= 1020= (102)10= 10010
lub tak 1010*1010= (10*10)10= 10010
27 mar 18:58
rewt: a no tak, nie doliczyłem do końca

Dziękuję
27 mar 19:00