zadanie
Konrad: Wyznacz wzor funkcji liniowej jesli wiesz ze jej miejscem zerowym jest −2 a wykresem jest linia
prosta nachylona do osi OX pod katem rozwartym takim ze sinα= 35
27 mar 17:03
DSGN.: z sin wylicz tgα=a y= ax+b i dalej dasz rade
27 mar 17:06
Konrad: wiem ze ten sinus musze zamienic na tg ale w jaki sposób
27 mar 17:06
DSGN.: no proszę Cie

z 1 trygonometrycznej

sin
2x+cos
2x=1 najpierw wyznacz cosx a
27 mar 17:09
Ajtek: sin2x+cos2x=1 wylicz z tego cosx.
27 mar 17:09
MQ: cosα=√1−sinα
27 mar 17:09
Konrad: juz wiem z jedynki trygonometrzycznej ale gong
27 mar 17:09
MQ: miało być sin2α
27 mar 17:10
Konrad: y=−34x−32
27 mar 17:12