matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja f jest określona wzorem f(x) = -U{1}{2}x^2 + x +1U{1}{2}
Mengallo:
1
1
Funkcja f jest określona wzorem f(x) = −
x
2
+ x +1
2
2
a) Zapisz wzór tej funkcji w postaci iloczynowej i kanonicznej. b) Narysuj wykres funkcji i opisz jej własności.
27 mar 15:50
Marios:
1
1
Funkcja f jest określona wzorem f(x) = −
x
2
+ x +1
2
2
a) Zapisz wzór tej funkcji w postaci iloczynowej i kanonicznej.
27 mar 21:13