równania wielomianoweeeeee
AAAAAAAAAAAAAAA: Rozwiąż równanie:
(x2 + 2x)2 − x2 = 0
27 mar 14:42
Aga1: (x2+2x−x)(x2+2x+x)=0
x2+x=0 lub x2+3x=0
27 mar 14:45
Mila: (x2+2x−x)(x2+2x+x)=0 ze wzoru skróconego mnożenia
dokończ
27 mar 14:46
rumpek:
(x
2 + 2x)
2 − x
2 = 0
(x
2 + 2x + x)(x
2 + 2x − x) = 0
(x
2 + 3x)(x
2 + x) = 0
x
2(x + 3)(x + 1) = 0
x = 0 v x = −3 v x = −1
27 mar 14:46
rumpek: ale sypnęło
27 mar 14:47
Mila: Znikam, bo depczemy sobie po piętach.
Cześć Aga i rumpek.
27 mar 14:48
rumpek: czołem
27 mar 14:48
AAAAAAAAAAAAAAA: A to : x
4 − (3x
2 + 2)
2 = 0
27 mar 14:53
rumpek: tak samo, ze wzoru
27 mar 14:54
AAAAAAAAAAAAAAA: no ale jest 4 potęga
27 mar 14:58
Aga1: Witajcie, ja też zaraz znikam.
x4=(x2)2
27 mar 15:00