matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicznie pochodnej
kicia:
dla danych funkcji f i g oblicz pochodną ich ilorazu oraz iloraz pochodnych: a.) f(x)=x, g(x)=e
x
−1 b.) f(x)=
√
x
, g(x)=lnx c.) f(x)=arc sinx, g(x)=tgx prosze o dokladne wytlumaczenie tego zadania
z gory dziekuję
27 mar 14:06
MQ:
f
f'*g−f*g'
pochodna ilorazu: (
)'=
−− znaczek ' oznacza pochodną
g
g
2
f'
iloraz pochodnych to poprostu:
g'
27 mar 14:19