matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Anula:
bok rombu ma dł pierwiastek z 2 zas pole rombu jesr równe 1, miara kąta ostrego w tym rombie jest równa? mam użyć wzoru P=a
2
sinα ? i podstawić i wyjdzie sin 30stopni tak?
27 mar 13:56
Mila:
a=
√
2
P=1 1=
√
2
*
√
2
*sinα sinα=0,5 α=30
0
27 mar 14:05