matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyć dziedzinę funkcji
basia:
f(x) = log x2 − 3 (x2 +2x+3)
14 kwi 16:37
Basia:
Musisz porządnie napisać wzór tej funkcji. Czy to ma być: f(x) = log[x
2
− 3(x
2
+2x+3)] czy f(x) = log
x
[2−3(x
2
+2x+3)] czy jeszcze coś innego ?
14 kwi 17:15