matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rzucamy trzema monetami.
miki:
Rzucamy trzema monetami. Oblicz prawdopodobieństwo, że wyrzucimy, co najmniej jednego orła.
27 mar 11:58
Mila:
|Ω|=2
3
A' − nie wyrzucimy ani jednego orła A'={(R,R,R)}
1
P(A')=
8
1
P(A)=1−
8
27 mar 13:53