matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W trapezie.....
miki:
W trapezie prostokątnym ramię o dł. 8 cm tworzy z podstawą o dł. 12 cm kąt o mierze 45
0
. Oblicz obwód i pole trapezu.?
27 mar 11:57
Aga1:
α=45
0
a=12 c=8 c=h
√
2
h=4
√
2
b+h=12 b=12−h
a+b
P=
*h
2
Ob. a+b+c+h
27 mar 13:29