matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania
monika41:
2
x
=2*4
x
16
27 mar 08:46
Artur z miasta Neptuna:
...
2
x
= 2*16
4
x
2
(
)
x
= 2
1
*2
4
4
1
(
)
x
= 2
1+4
2
2
−
x
= 2
5
−x = 5 x=−5
27 mar 08:53