matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania
monika41:
10
x
=
√
2
*5
x
0,2*5
x
=
√
5
x
27 mar 08:43
krystek:
2
x
*5
x
=2
1
2
*5
x
i teraz dasz radę
27 mar 08:47
krystek:
1
5
x
(2
x
−2
1
2
)=0 ⇒5
x
=0 brak rozwiązania lub 2
x
=2
1
2
⇒x=
2
27 mar 08:59