geometria analityczna
sejme: Dane są punkty A=(1,3) i B=(3,7) znajdz taki punkt k,aby punkt B był środkiem odcinka AK proszę
o pomoc !
26 mar 21:32
krystek: | | xA+xK | | yA+yK | |
xB= |
| YB= |
| podstaw i wylicz |
| | 2 | | 2 | |
26 mar 21:34
sejme: dzięki, a jesli są dane A=(1,3) i B=(3,7) to jak obliczyć odległość punktu A od prostej k o
równaniu y=−o,5x+3
26 mar 21:39
sejme: sory y=−0,5x+3
26 mar 21:40
26 mar 21:43
sejme: a tak dla pewności to jeśli we wzorze jest + a ja mam −0,5x−y+3=0 to nie zmieniam znaku
26 mar 22:06