Równanie z parametrem
O.: Wyznacz wartości parametru m dla ktorych rownanie x2 +mx+9= 0 ma dwa rozwiazania mniejsze od
−1.
26 mar 21:23
O.: Chodzi mi jedynie o założenia. Resztę dokleję sama
26 mar 21:26
Eta:
Paramer "m" musi spełniać układ warunków
Δ>0
xw<−1
f(−1)>0
26 mar 21:26
Eta:
26 mar 21:31
Godzio:

Witaj
Eta, mamy taką fajną opcję paraboli, a Ty kanciaki rysujesz
26 mar 21:34
26 mar 21:37
26 mar 21:37
O.: 1.(x
2 − 9x +18)(x−lml) = 0 dla jakich m ma miec 2 rozw?
2.(x−2)(x
2 +mx−m)=0 dla jakich m ma jedno rozw?
3.x
3 +mx
2 − m
2x −1 =0 dla jakich m jedynym rozwiazaniem jest 1?
4. (k+1)x
2−2x+k−1=0 dla jakich m ma dwa rozne rozw nalezace do (0,2)?
Znow prosze jedynie o zalozenia
26 mar 21:38
O.: 1.(x
2 − 9x +18)(x−lml) = 0 dla jakich m ma miec 2 rozw?
2.(x−2)(x
2 +mx−m)=0 dla jakich m ma jedno rozw?
3.x
3 +mx
2 − m
2x −1 =0 dla jakich m jedynym rozwiazaniem jest 1?
4. (k+1)x
2−2x+k−1=0 dla jakich m ma dwa rozne rozw nalezace do (0,2)?
Znow prosze jedynie o zalozenia
26 mar 21:39
Eta:
26 mar 21:43
O.: ej... proszę o rozwiązanka a nie jabluszka prosze panstwa... : D
26 mar 21:45
Eta:
To

dla
Godzia
26 mar 21:45