| a1 + an | ||
Sn = | ||
| 2 |
| 120o + 5n + 115o | ||
(n − 2)*180o = | * n / * 2 | |
| 2 |
| 25 − 7 | ||
n1 = | = 9 | |
| 2 |
| 25 + 7 | ||
n2 = | = 16 | |
| 2 |
rumpek podaj właściwą odpowiedź ( jestem w
Tylko jedna jest poprawna , która? i dlaczego? ( uzasadnij !
na rozjaśnienie umysłu
zbyt późno już (chyba .. )
ogólnie to odpada 16 ponieważ ciąg musi mieć mniej
niż 180o
1o Dla n = 9
an = 5o* 9 + 115o = 160o (ok)
2o Dla n = 16
an = 5o*9 + 115o > 180o (error)
No i tak jest jak się nie pisze, założeń
c.n.u.
( na maturce by było '−1pkt
to przez to, że napisałem jedno zdanie do pracy maturalnej z polskiego
z "polskiego" 
a ogólnie z polskiego
, ponieważ ... ... ... zakład z
nauczycielką
jak do końca tygodnia oddam wstęp to będę miał już 3 z polskiego <sukces>
Dobranoc Wszystkim