potrzebuję pomocy z zadaniami z zakresu rozszerzonego
Kulka: Potrzebuję pomocy z zadaniami:
zad1.W trójkącie a:b:c=4::6. Korzystając ze wzoru cos2α=2cos2α−1, wykaż, że w tym trójkącie
γ=2α.
zad2. Przekątna równoległoboku poprowadzona z wierzchołka kąta rozwartego ma długość 18cm i
dzieli ten kąt na kąty o miarach 45 i 75 stopni. Wyznacz długości boków równoległoboku.
zad3. Oblicz długość przekątnych równoległoboku, jeśli jego boki maja długości a=2{3}cm,
b=3{2}c, a kąt ostry ma miarę π/4.
26 mar 20:17
pigor: ... napisała(e)ś (a:b:c=4:?:6. , ale tu mi brakuje ... czego
26 mar 20:44
:D: Czesc Ania

Pzdr
26 mar 20:49