Funkcja kwadratowa f ma dwa miejsca zerowe
Ania: Funkcja kwadratowa f ma dwa miejsca zerowe − 12 oraz 34 . Zatem odcięta wierzchołka
paraboli tej funkcji jest równa...?
26 mar 20:17
pigor: ...otóż, odciętą wierzchołka łatwo wtedy obliczasz jako połowę ich sumy
, czyli np. tu u ciebie :

p=
xw= 12(−
12+
34)=
12(−
24+
34)=
12*
14=
18 .
26 mar 20:39
Ania: dzięki

tyle że mam 4 odp i nie ma tam
18
A. 0.5
B. 1
C. −
34
D. 1
14
czyli, że to
18 może być 0,5?
26 mar 20:51
a : up
26 mar 21:45
Ajtek: Po pierwsze, czy dobrze napisalas miejsca zerowe, po drugie, czy to są odpowiedzi do tego
zadania?
26 mar 21:57
a: a
22 kwi 19:21
a:
22 kwi 19:21
a:
22 kwi 19:21
jok: | | x1 + x2 | |
japierdziele odcieta to jest p, czyli p = |
| dodajcie i nie podbijajcie |
| | 2 | |
jacieniemogie.
22 kwi 19:34