matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz x
Iza19:
(x+4)*(
448
x
− 2) = 448
26 mar 19:37
Jaryn:
448 −2x +
1792
x
−8 = 448 −2x +
1792
x
−8 = 0 /*x −2x
2
−8x + 1792 = 0 Dalej już sobie powinnaś poradzić.
26 mar 19:47
Iza19:
tak, dzieki
26 mar 19:52