matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
Ana:
rozwiązaniem równania jest 3+5+7+...+x=99 jest...? proszę o pomoc w rozwiązaniu
26 mar 19:36
krystek:
a
1
+a
n
S
n
=
*n gdzie a
1
=3 r=2 a
n
=x=a
1
+(n−1)*2 S
n
=99
2
26 mar 19:39