matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
pomocy:
(
2
3
)
2x−1
*(
9
4
)
3x+2
=(
8
27
)
x+5
26 mar 19:35
Alkain:
Ledwo co widać jadę na czuja
2
2
2
(
)
2x−1
*((
)
−2
)
3x+2
=((
)
3
)
x+5
3
3
3
2
2
2
(
)
2x−1
*(
)
−6x−4
=(
)
3x+15
3
3
3
2x−1+(−6x−4)=3x+15 −7x=20
7
x=−
20
26 mar 19:42