matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
A w tym pomożecie ?
Nataliaa:
2x
5
−8x
3
=16x
2
−64 = 0 15x
5
−10x
4
−6x+4 = 0
26 mar 18:50
Dot:
2x
5
−8x
3
−16x
2
+64=0 x
3
(2x
2
−8)−16(x
2
+4)=0
26 mar 19:11