POMOCY
Brysia: PILNE wyznaczyc asymptoty funkcji
y=x2lnx
y=exx
y=x2x+1
26 mar 18:45
luk20: A obliczyłaś już coś? Czy nie wiesz co w ogóle zrobić?
26 mar 19:03
Brysia: niewiem jak mam je policzyć , wiem że musze wyznaczyc dziedzine ale nie potrafie policzyc
granic
26 mar 19:16
luk20: w pierwszym dziedzina jest x>0
czyli liczysz granice w +∞ i w −∞
26 mar 19:22
Krzysiek: luk20 a asymptoty nie liczymy na końcach przedziału? więc po co liczyć granicę w −∞ ?
26 mar 19:27
luk20: Tak, oczywiście, ja z rozpędu napisałem −∞
26 mar 19:36