matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kto wyjaśni ?
Iga:
Punkt A = (p,4), należy do wykresu funkcji określonej wzorem f(x)=1/3x+p ,gdy : p=3 Dlaczego ?
26 mar 18:43
M:
9 lut 17:56
Ponury Żniwiarz :
1
f(x)=
x+p
3
1
4=
p+p
3
4
p=4
3
3
p=4*
=3
4
9 lut 18:00