matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi !!!! błagam o pomoc..
Sysia...:
dla ciągu (a
n
) wyznacz a
1
, a
2
, a
1
20 , a
k
, a
2k+1
, a
n−1
a) a
n
= (−1)
n+1
2n + 1
b) a
n
=
3n + 2
c) a
n
= n−3
26 mar 18:25
Sysia...:
tam jest a
120
26 mar 18:26