matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
Misia:
Oblicz pole i objętość stożka przedstawionego na rysunku.
26 mar 18:12
Beti:
h
r
z funkcji tryg.: sin60
o
=
oraz cos60
o
=
l
l
√
3
h
1
r
=
=
2
10
2
10
h = 5
√
3
r = 5
1
V =
πr
2
h = ...
3
P
c
= πr
2
+ πrl = ...
26 mar 18:18