określ wzajemne położenie prostych kil Odp uzasadnij
dominika: określ wzajemne położenie prostych kil Odp uzasadnij
a) k:2x−y+1=0 i l:x−2y+6=0
b)y=x+2 i l : −x−y−3=0
26 mar 17:57
Krzysiek: porównaj ze sobą proste, jeżeli otrzymasz dokładnie jeden x i y znaczy to że proste się
przecinają, jeżeli otrzymasz równanie sprzeczne to proste są równoległe i nie pokrywają się,
jeżeli równanie tożsamościowe to proste pokrywają się.
26 mar 18:05
Dominika: K:y=2x+1
l:y=0,5x+6
a1=−2
a2=0,5
B
k:y=x+2
l:y=−x−3
a1=1
a2=−1
26 mar 18:28
Dominika: dobrze zrobiłam
26 mar 18:28