matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równie
ola:
rozwiąż równie a) x
2
=121 b) −x
2
−20x−75=0
26 mar 17:53
Alkain:
a) x=11 v x=−11 b)Δ=400−4*1*75
√
Δ
=10 x
1
=15 x
2
=5
26 mar 17:55
dominika:
dzięki
26 mar 17:59