matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
metiu:
Nie wiem jak zrobić te przykłady
1
log
b
√
3
=
4
log
b
3
√
5
=5
26 mar 17:50
metiu:
up
26 mar 18:15
Beti:
1) b
1/4
=
√
3
= 3
1/2
/()
4
( b
1/4
)
4
= (3
1/2
)
4
b = 3
2
=
9
2) podobnie
26 mar 18:40