Funkcja zadania POMOCY
Monika:
47.Zbiorem wartości funkcji F określonej wzorem f(x)=4/x jest zbiór:
A) R B)R\{4} C) R\{−4} d) R\{0}
PRAWIDŁOWA ODP TO D
50,Funkcja f określona jest wzorem f(x)=2/x .Liczba punktów leżących na wykresie funkcji
f,których obie współrzędne są liczbami całkowitymi jest równa ; A)1 B)2 C)3 D)4
prawidłowa odp to D
51,Funkcja wykładnicza określona wzorem y=100 x nie przyjmuje wartości równej;
A) −10 B)1 C)10 D)1000 prawidłowa odp to A
58. Funkcje f i g, określone są wzorami f(x)=4x i g(x)=2(x−1), przecinają się w punkcie o
odciętej:
A) X=−1 b)X=1 C)X=2 D)X=4 [prawidlowa odp to A]
54. Do wykresu funkcji okreslonej wzorem y=16x nie nalezy punkt o współrzędnych:
A) (0,1) B)(−1/2, 1/4) C)1/2 , 4) D)(2,64)
[prawidlowa odp to D]
53. Funkcj wykłądnicza f jest malejaca, gdy okreslona jest wzorem:
A)f(x)=(1/2)−x B)f(x)= 2x C) f(x)=2−x D)f(x)4x
[prawidlowa odp to C]
52.Prosta o równaniu y=81 przecina wykres fukcji okreslonej wzorem y=3x w punkcie, ktorego
odcięta x jest rowna:
A)1 B)2 C)3 D)4 [prawidłowa odp to D]
Prosze o rozwiazanie tych zadań! Za Chiny ich nie rozumiem
26 mar 17:36
;;j;;: jjjβ
11 mar 23:22