matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunek
eva:
W czasie kontroli jakości radioodbiorników stwierdzono ,że na każde 200 sztuk średnio 4 są z wadami.Oblicz prawdopodobieństwo ,że losowo wybrany radioodbiornik jest: a)dobry b)z wadami
26 mar 16:44
Aga1:
196
a) P(A)=
=
200
4
b) P(B)=
=
200
26 mar 16:54